Nye webdirektiver: WCAG 2.1 niveau AA

Fra 23. september i år (2020) træder det nye webdirektiv i kraft. I det store og hele handler det om at øge tilgængeligheden på nettet. Det betyder at alle mennesker – uanset handicap – skal kunne deltage i virksomhedens hjemmeside og få adgang til de tilgængelige oplysninger. Da webdirektivet kommer fra EU vil det påvirke hele Europa, EU har sat et minimumsniveau men det er op til medlemslandene at indstille et højere niveau af krav hvis det ønskes.

Hvad betyder WCAG 2.1 niveau AA?
Faktisk er det ikke så vanskeligt som det lyder, det handler om grundlæggende tilpasning af tilgængelighed. Nogle eksempler er at have en tilstrækkelig god kontrast til baggrund og tekst, hjemmesiden skal fungere godt responsivt, brugere skal kunne navigere ved hjælp af tastaturet og at indhold der ikke er tekst (billeder, grafik og video) skal beskrives i tekst.

Men for hvem gælder webdirektivet?
Webdirektivet er f.eks. rettet mod offentlige hjemmesider som myndigheder, kommuner, men også private virksomheder, der har statsstøtte. Her er det vigtigt at du som virksomhed undersøger om du er omfattet af webdirektivet.

Ønsker du hjælp til at gennemgå tilgængeligheden på din hjemmeside? Kontakt os, så hjælper vi dig.