UI design 2021

Vi ser tilbage på året 2020, som var et år med pandemi, men også de designtendenser der kendetegner året! Nogle af disse tendenser vil også følge med os i år mens andre vil blive erstattet af nye. I 2020 har vi set meget små bevægende animationer, stærke legende farver, skygger bag objekter og asymmetriske designs. Så hvordan vil 2021 se ud?

Som en konsekvens af et år præget af Corona-pandemien forudsiges det at farvepaletterne i designet i fremtiden vil bestå af mere dæmpede og naturlige farver der symboliserer sundhed og velvære. Som et supplement til de rolige farver vil vi også se mange geometriske former dukke op.

Et andet supplement til de nedtonede farver vil være en stil der skiller sig mere ud og optager plads. Typografien vil være mere legende og også serifs vil blive brugt mere og mere. Serifs er en af ​​de ældste skrifttyper og ses ofte som klassiske, elegante og troværdige. For mange fremkalder det også en nostalgisk følelse og signalerer sikkerhed.

“Glassmorphism” vil være den store nyhed og en reel opstart i 2021, men hvad er det egentlig? For at skabe glasmorfisme anvendes en effekt kaldet “baggrundsskarphed” der skaber en “gennemsigtig glasfølelse” i designet.

Vil du vide hvordan vi kan hjælpe dig med designet af din hjemmeside? Velkommen til at kontakte os!

Smart kalender-app som visar Glassmorphism

Billedkilde: Smart kalender-app lavet af Ghani Pradita