Page builders

Når vi diskuterer fordele og ulemper ved at oprette sider i WordPress opstår ofte spørgsmålet om page builder, noget vi vil prøve at forklare i denne tekst. Kort beskrevet er page builders et plugin der gør det muligt for en bruger at ændre visuelle elementer på hjemmesiden uden at skulle skrive kode. Med dette indlæg vil vi forklarer hvorfor vi altid anbefaler at udvikle med kode i stedet for at bruge page builders:

 • Vanskeligt at integrere med resten af siden
  Normalt skal du vælge om du vil bruge almindelige blokke eller funktionalitet på hver side. Hvis du vil skifte fra den sædvanlige sidetype til pag builder er det i 9 ud af 10 gange den mest fleksible måde at genskabe alle sider fra starten.
 • Kan gøre siden langsommere med unødvendig kode
  Nogle sidebygere genererer mere kode end en udvikler gør for at foretage den tilsvarende visuelle ændring hvilket naturligvis påvirker sidens indlæsningstid og dermed i sidste ende Googles placering og brugeroplevelse
 • Hastigheden kan reduceres betydeligt   
  Med page builders bygger alt op med javascript ved sideindlæsning hvilket giver et dårligere resultat end blot at blive vejet af en udvikler om hvad man skal indlæse, hvornår og hvordan.
 • Forringet SEO-værdi
  Sidebyggeren opretter ofte usemantisk HTML der afvises af Google hvilket får SEO-værdien til at blive forværret.
 • Understøtter ikke Internet Explorer
  Mange virksomheder med en centralt styret IT-afdeling tillader kun specifikke browsere inden for gruppen hvor det ikke er ualmindeligt at Internet Explorer er den der er tilladt. Mange page builders understøtter ikke Internet Explorer. Denne browser er ved at blive faset ud men det er stadig en dårlig idé at oprette sider der udelukker potentielle brugergrupper.

Fra vores perspektiv, som udbyder af webløsninger, betyder implementering af forskellige sidebygere kompleksitet, hvilket gør siden vanskeligere at arbejde med. Tid til støtte og videreudvikling i det lange løb bliver højere og højere. Ved at kode og opbygge din hjemmeside fra bunden i stedet for at bruge page builders, bliver resultatet i sidste ende bedre og mere bæredygtigt.

Page builders kan være en god mulighed hvis du er nybegynder. Vi i Awave anbefaler dog altid at kode og opbygge din hjemmeside uden page builders, alt for at få det absolut bedste resultat.

Hvis du ønsker at oprette en ny hjemmeside eller har spørgsmål – kontakt os!