Drupal 10 kommer snart

Drupal 6 – stadig aktiv og Drupal 10 kommer snart.

For 8 år siden arbejdede vi med at opdatere mange af vores kunders hjemmesider fra Drupal 6 til Drupal 7. 2016 var året hvor Drupal community frigav vedligeholdelsen af ​​Drupal 6 og erklærede det end of life. Men hvorfor skriver vi at den stadig lever, ja, fordi den stadig har LTS (long time support). Denne support er blevet udvidet hvert forår siden 2016 og nu er datoen for at LTS udløber den 24. marts 2022. Det lyder som om 2022 er langt i fremtiden. Mange af de hjemmesider der stadig bruger Drupal 6 er meget store og komplekse så de har brug for masser af tid til at tænke over, hvordan deres nye hjemmeside fungerer i et moderne CMS. Vi hos Awave har hjulpet mange kunder med at migrere fra Drupal 6 til Drupal 7 og Drupal 8.

Drupal 7

Flere af vores kunder bruger stadig Drupal 7 og for nylig kom nyheden om at Drupal community udvider sikkerhedsopdateringerne til Drupal 7 indtil 28. november 2022 og LTS-support til Drupal 7 vil også blive tilbudt. Dette er til glæde for nogle af vores kunder, især nu i disse COVID-19 situation. Men hvorfor opdatere til Drupal 8 eller Drupal 9? Der er flere grunde til at opdatere til den mere moderne og stabile Drupal 8 eller nyere. På den ene side er brugervenlighed en væsentlig forbedring i Drupal 8. Skalerbarhed, integration og fleksibilitet er også områder, som Drupal 8 håndterer bedre end Drupal 7. Drupal 9 vil have et opdateringsvindue åbent i 6 måneder tilbage. Dette betyder, at når Drupal 9 frigives i en stabil version vil det være relativt let at migrere fra den sidst opdaterede Drupal 8-version på 6 måneder. Derefter vil “toget” køre videre, og det kan være mere problematisk at migrere til Drupal 9 fra Drupal 8. Forskellen mellem Drupal 8, 9 og 10 er lille i modsætning til Drupal 6,7 og 8, hvor forskellen var virkelig stor og umuligt at bare klikke på en knap og opdatere mellem versioner. Hvis du bruger Drupal 7 nu og vil være godt forberedt og få et moderne CMS der følger udviklingen er det et godt tidspunkt at ta en beslutning nu. Det vil gøre fremtiden lettere.

Drupal 8

Drupal 8 var en version som hele Drupal-verdenen ventede længe med mange forsinkelser. Det ville være Drupals altomfattende version med store forbedringer der ville tage verden med storm. Der var også store forbedringer, især for os programmører der fik en meget større værktøjskasse til at bruge. For redaktøren var det også en stor ændring med meget bedre brugervenlighed. Drupal 8 har udviklets og er nu stabil med et par år på nakken. Drupal 8 er bygget på en såkaldt framework der hedder Symphony 3 og har end of life 21 november 2021. Det betyder at Drupal 8 også har en end of life 21 november 2021. Det er mindre end et år der så hvis du bruger Drupal 8 det kan være godt at kontakte en af ​​vores projektledere og lave en plan hvornår din Drupal opdateres til Drupal 9. Drupal 9.1 blev lanceret for et par dage siden og det betyder at det er på høje tid at opdatere fra Drupal 8. x til Drupal 9.1. Før 9.1 blev lanceret var der en .0-version ude og det er ofte ikke godt at opdatere til en .0-version da den kan indeholde nogle børnesygdomme.

Drupal 9

Drupal 9 det fantastiske CMS. Drupal 9.1 er den seneste stabile version af Drupal. Det blev lanceret i år (2020). Drupal 9 adskiller sig faktisk ikke meget fra Drupal 8. Dette er også ideen med den kommende version af Drupal, at der oftere vil være nye versioner med mindre forskel mellem dem så det bliver smertefrit at opdatere.

Drupal 10 – kommer snart

Udviklingen af ​​Drupal 10 er allerede begyndt. Det kan komme så tidligt som i juni 2022. Årsagen til at det er så snart er at Symphony 4 og Ckeditor 4 som Drupal 9 er baseret på har deres end of life i slutningen af ​​2023. Det gør det også let for at opgradere fra Drupal 9 til 10.

Vil du vide hvordan vi kan hjælpe dig – kontakt os i dag!