SEO billedoptimering

En placeringsfaktor i søgemaskiner og især i Google er billedoptimering. Det er let at tro at de avancerede og smarte søgemaskiner i dag let kunne indikere hvad et billede faktisk viser, noget de stadig ikke kan. Da søgemaskinerne ikke kan bestemme hvad et billede repræsenterer er vi derfor nødt til at hjælpe motorerne med at forstå hvad det er vi ser på billedet.

Som alle ved er gode billeder meget vigtige for en vellykked hjemmeside, både for søgemaskinerne og for den besøgende. Nedenfor gennemgår vi nogle af de ting du skal huske på når du optimerer dine billeder på din hjemmeside:

Alt-tekst

En alt-tekst er en såkaldt HTML-attribut der forklarer hvad et billede viser. Alt-teksten bruges ikke kun til at vise søgemaskiner hvad et billede viser men bruges også som en støtte til mennesker med handicap og især til synshandicappede. Alt-teksten skal være en lidt kortere beskrivende sætning og skal altid indeholde det nøgleord du brugte til den side hvor billedet er placeret.

Hvis vi foregiver at vi vil placere os på ordet “røde sko” på den aktuelle side og vi har et billede af en person der danser i et par røde sko så kan alt-teksten være “En person danser i et par røde sko”

Navn på billedfil

At vælge det rigtige filnavn er noget mange mennesker glemmer. Alle billeder på en side har deres egen URL. Billedets URL påvirkes af det filnavn du vælger, så også her er det en god ide at medtage nøgleordet når du vælger filnavnet. I modsætning til alt-teksten, hvor du gerne vil have en sætning der beskriver billedet er det i dette tilfælde nok at kun have nøgleordet som navn.

Hvis vi tager det samme eksempel, som vi brugte ovenfor omkring alt-teksten med de røde sko så kunne filnavnet kort sagt være “røde sko”.

Som med alt andet inden for f.eks. udvikling, design og digital markedsføring kan du altid kontakte os hvis du har spørgsmål.