Effektkortlægning

UX-design handler normalt om både brugerens behov og som den kommende investering vil føre til – her kaldes effektmål. For at kunne finde ud af og bestemme værdien af ​​en investering bruger du ofte noget der kaldes et effektkort. Effektkortlægningen giver et klart fokus og fortæller hvad der skal prioriteres for at opnå den ønskede effekt. I et projekt, der bruger et effektkort, er det derfor dette der styrer vigtige projekt- og designbeslutninger.

Spørgsmål du kan stille dig selv når du arbejder med en effektkortlægning er spørgsmål som hvorfor arbejder vi med produktet / tjenesten? Hvem er målgrupperne? Hvilke brugermål og behov er der for hver målgruppe? Og hvilke funktioner tilbyder produktet / tjenesten?

Ud over at guide projektet gennem vigtige beslutninger skaber effektkortet klarhed om hvilke funktioner der løser, hvilke problemer, for hvem og dets målepunkter. Et effektkort kan også hjælpe med at forstå forskellige sammenhænge for forskellige løsninger.

Effektkortlægning og effektkortmetoden blev udviklet af firmaet InUse, som også tilbyder en masse værdifuld indsigt for dem der er interesserede i at lære mere.

Hvis du har spørgsmål, kontakt os i dag!