Betydningen af ​​aktivt SEO -arbejde

“Hvor lang tid tager SEO” er et spørgsmål vi som digitale marketingfolk ofte får fra vores kunder. Vi siger normalt at det kan tage mellem to og seks måneder før selv implementeringer begynder at få søgemaskinernes opmærksomhed som de fortjener. Men det vigtige er ikke hvor lang tid det tager at begynde at være synlig, men hvordan man fastholder en position over tid.

SEO eller søgemaskineoptimering er en løbende proces der kræver konstant arbejde. Dagens søgemaskiner læser aktiviteten på din hjemmeside hurtigt og med al konkurrencen derude er selv hårdtarbejdende placeringer glade for at blive udskiftet.

Med en af ​​vores kunder har vi i løbet af det sidste år lavet løbende SEO. Som det kan ses i grafen, begyndte det at tage fart allerede efter et par måneder, lige som forventet. Med igangværende SEO -arbejde steg organisk trafik med 90% i løbet af de første fire måneder af 2021. Med disse tal følte kunden at de ville stoppe arbejdet indtil efter sommeren. I løbet af disse måneder har kundens konkurrenter imidlertid opsnappet modstanden i søgeresultaterne og begyndt at tage positioner tilbage som vores kunde tidligere havde. Vi begyndte at køre SEO tidligere end oprindeligt planlagt og under dykningen i juli fandt SEO igen sted på hjemmesiden. Allerede efter en måned kunne du tage flere af de placeringer tilbage der var tabt.

Søgemaskiner er smarte og fortolker inaktivitet hurtigt. I konkurrencedygtige brancher er det ekstra vigtigt at have et løbende SEO -arbejde for ikke at lade selv konkurrenter indtage de positioner, som du arbejder hårdt for.

Hvis du har spørgsmål – kontakt os på Awave!