WordPress 5.8 og fremefter

WordPress version 5.8 med navnet “Tatum” kom i løbet af sommeren. Dette er måske den største opdatering siden blokbyggeren Gutenberg kom for et par år siden. Denne opdatering bringer en masse spændende forbedringer for indholdsskabere og -udviklere, især med hensyn til blokeditoren og dens brugergrænseflade.

Her er nogle af de vigtigste nyheder:

Template editing er en stor nyhed i WordPress 5.8 og er en måde at opbygge skabeloner på, som meget gerne Reusable blocks. Det vil være en måde for redaktører at designe genanvendelige brugerdefinerede skabeloner uden at forlade en postredigeringsfunktion – en ny tilgang og et skridt på vejen til hurtigere og friere redigering og kontrol over webstedsdesign. Dette vil være en løbende ændring af WordPress i de kommende opdateringer.

En anden ny og løbende ændring er Full site editing. WordPress blokbygger udvides, så det i fremtiden ikke kun vil være til indhold, men også kan bruges i andre dele af webstedet, såsom sidefod og sidehoved.

Redaktører vil være glade for List view – med en klarere håndtering af blokke og når de arbejder med mere komplekse layout.

Reusable blocks får en visuel opdatering og bliver klarere og lettere at håndtere.

WordPress 5.8 leveres nu med indbygget support til brug af WebP-billedformatet direkte i mediebiblioteket.

WebP -formatet er oprettet af Google og kan siges at være næste generations billedformat. WebP giver betydeligt bedre billedkomprimering – cirka 30% mindre filstørrelse sammenlignet med PNG og JPEG. Hvilket giver en markant stigning i ydelsen på websteder med mange billeder. Understøttelsen af WebP i browsere er nu rigtig god.

Understøttelse af forældet Internet Explorer 11 browser lukker ned. Hvis du stadig bruger denne browser, skal du opgradere til en mere moderne

For udviklere vil der blandt andet være en ny tilgang til konfiguration af stil og redigeringsindstillinger med theme.json.

Hvis du har spørgsmål, kontakt os!