Annoncer på Google og betal kun når nogen klikker på din annonce

Google har længe tilbudt virksomheder og annoncører at annoncere direkte i søgemaskinen blandt de organiske søgeresultater. Annoncerne vises undertiden over de organiske søgeresultater og nogle gange under. Det er også klart hvad der er en annonce i forhold til hvad der er et organisk søgeresultat.

Ved at vælge hvilke søgeord du vil have vist på for at skabe trafik vises dine annoncer også. Hvilke søgeord du vælger afhænger af hvilke produkter og tjenester din virksomhed sælger og hvad målgruppen leder efter. Så du vælger relevante søgeord der passer til din virksomhed og derefter byder du på en annonceplads. Den der vinder budgivningen vinder også placeringen for annoncen og dermed bliver din særlige annonce vist sammenlignet med konkurrenternes, eller nogle gange sammen med en anden konkurrent afhængigt af hvor stor konkurrencen er.

Søgemaskineannoncering kaldes også betalt søgeannoncering. Fænomenet er baseret på PPC, det vil sige “pay per click”, hvilket betyder pris per klik. Ligesom det lyder, er det faktisk prisen per klik du betaler for. Du betaler kun hvis en besøgende klikker på din annonce, som derefter fører til en landingsside som du har valgt at sende trafik til.

Ved at oprette kampagner og annoncegrupper i Google Ads får du også mulighed for at tilføje de søgeord du vil blive vist på, sammen med de annoncer du vil have at en besøgende skal se for et aktuelt søgeord. Desuden bestemmer du selv hvor meget du vil bruge på budget og hvilken type budstrategi du vil anvende på dine kampagner.

Den rigtige budstrategi på det rigtige tidspunkt

Hvis du har et klart mål om konverteringssporing kan det nogle gange være nok at starte med at køre en mere almindelig budstrategi indtil Google indsamler data om dine søgeord, brugeradfærd fra målgruppen og hvordan de klarer sig på hjemmesiden. Dette kan gøres ved at forbinde Google Analytics sammen med Google Tag Manager for at få et arbejdskoncept inden for reklame. I det mindste kan du derefter annoncere på søgeord og se hvad besøgende gør når de rent faktisk har klikket på dine annoncer.

Det er altid godt hvis dine virksomheders søgeannoncer vinder mange auktioner. Så får du også flere eksponeringer som du ikke betaler for medmindre nogen klikker på en annonce. Men for at vinde så mange auktioner som muligt skal du overveje flere faktorer.

Relevans mellem søgeord, destinationsside og annonce

Det er vigtigt at annoncen er relevant i forhold til søgeordet og at den er den rigtige landingsside. Udover at annoncen er relevant kan det også være godt at tilføje de udvidelser der ville være relevante i konteksten. En udvidelse kan blandt andet være et link til en anden underside, et telefonnummer eller en adresse.

Du kan starte fra et eksempel på at du vil blive set på søgeordet tredjepartslogistik. Hvis annoncen derefter er relevant og du sender trafikken til en landingsside der handler om tredjepartslogistik så får du højere relevans og dine annoncer bliver mere relevante. Dette har naturligvis at gøre med søgeintentionen for en bestemt besøgende men også den budstrategi du har valgt. Men hvis du i samme eksempel havde en landingsside der omhandler containeropbevaring og du vælger at sende trafik til den så ville relevansen være mindre. Det ville sandsynligvis føre til at du også får dyrere klikomkostninger og færre konverteringer end beregnet.

Hvis du er interesseret i at lære mere om Google Ads -søgeannoncering eller digital marketing – kontakt os!