Sådan gør du din hjemmeside mere synlig på Google

Et af de mest almindelige spørgsmål der stilles til os digitale marketingfolk er: “Hvordan får du din hjemmeside til at vises på Google?”. Det kan ses på flere måder hos Google. Du kan ses i søgeresultatet, billedresultatet og meget mere. I denne artikel har vi dog valgt at fokusere på søgeresultatet. Vi har delt søgeresultaterne op i to forskellige områder, Google Search Ads og den organiske søgning.

Google Search Ads

Google Search Ads er præcis hvad udtrykket lyder. Betalt annoncering for at blive vist på Google. Du betaler blot for et søgeord og udfylder de nødvendige tekstfelter der senere får teksterne til at dukke op i søgeresultaterne. Dine tekstannoncer vises enten øverst i søgningen eller nederst. Jo mere du betaler jo større er dit potentiale for at blive set højt oppe og få den første placering. Omkostningerne varierer afhængigt af det søgeord du målretter mod. Hvis det er en stærkt konkurrencepræget branche kan omkostningerne flyve op til næsten 500 DKK pr. klik, mens de lavere omkostninger for mindre konkurrencedygtige søgeord lander omkring 5 DKK pr. klik. Det vigtige ved en annonce i Googles søgeresultater er at få en så lav pris som muligt pr. klik. For at reducere omkostningerne er der en masse optimeringer du kan foretage. Derfor er det altid godt at lade et webbureau som Awave gøre arbejdet eller læse en kvalitetsscoreguide for at forstå konceptet med tekstannoncering på Google.

Den anden ting der dukker op, udover Google Ads, kaldes den organiske søgning. Hvis du har fundet denne artikel har du måske allerede hørt om begrebet søgemaskineoptimering. Det er i den organiske søgen det har en betydning. Google bruger algoritmer der vurderer hvad der skal være synligt i hver enkelt søgning. Googles bots spider konstant nettet hvilket betyder at Google besøger hver enkelt hjemmeside, tjekker hjemmesidens kode igennem og senere vurderer hjemmesidens værdi. Du kan selv styre dette gennem søgemaskineoptimering. Søgemaskineoptimering er mere kompleks end som så, men det vigtige er at forstå nogle grundlæggende principper for at have evnen til at hæve dine placeringer.

Flere landingssider for at rangere på flere søgeord

Lad os gøre det nemt og tage awave.dk som eksempel. Vi har mange forskellige services der er vigtige for os samt flere generelle søgeord om den branche vi gerne vil ses i. På vores hjemmeside vælger vi at fokusere på generelle søgeord. Webbureau, webbureau i København er nogle eksempler det vil være naturligt at tale om her. Det første der dukker op på vores hjemmeside er “Webbureau i København”. Det er almindeligt at se en mere sælgende overskrift, måske “Vi gør dig synlig på nettet”. Problemet med det er at ingen søger på “vi gør dig synlig på nettet” og selvom søgningen fandtes ville der ikke have været relevant trafik til awave.dk. Det er vigtigt strategisk at placere hvilke søgeord der passer bedst på hver enkelt del af ens hjemmeside. Hvis du vil lave en søgemaskineoptimeret hjemmeside, opretter du landingssider ud fra de søgeord og søgevolumener der er tilgængelige.

Længere nede i vores struktur finder du vores services hvor vi tydeligt ønsker at opdele hver enkelt service på hver enkelt side. Webudvikling og digital markedsføring. Her gælder meget brede søgeord for de netop nævnte sider.

Et andet trin i strukturen er at lande på de mere specifikke tjenester. Google Ads-annoncering og SEO-søgemaskineoptimering, der er relevante for dette indlæg. På landingssiden om søgemaskineoptimering finder du info om hvad de forskellige services indebærer samt nogle af de forskellige dele indenfor søgemaskineoptimering, såsom søgeordsanalyse og on page SEO.

Ved at bruge denne sidestruktur får vi mulighed for at bruge den rigtige type indhold på det rigtige sted. Det betyder at når Googles bots besøger vores hjemmeside er der en tydelighed der gør at de forskellige søgeord vil drive trafik til den rigtige landingsside. Hver landingsside opfører sig som en individuel hjemmeside med et stærkt fokus på et specifikt område. Vi driver trafikken for webbureauet til startsiden og søgemaskineoptimering og problemstillinger omkring dette til landingssiden om det.

Har du brug for hjælp til Google Ads eller søgemaskineoptimering – kontakt os!