Umbraco 9 – Fra .NET Framework til .NET Core

Umbraco er et af markedets mest populære CMS hvor vi løbende udvikler hjemmesider til vores kunder. Vi er for nylig blevet Awave Umbraco Gold Partner hvilket er en certificering der har taget mange år at opnå og er et bevis på vores viden om Umbraco som CMS.

Umbraco har i løbet af efteråret udgivet sin seneste version, Umbraco 9. Fra tidligere at have været på .NET-frameworket er de nu gået over til .NET Core. Dette har mange fordele, primært for den fremtidige udvikling af nye applikationer.

Fordelene ved .NET Core

Forgængeren .NET Framework har været grundlaget for udvikling hos Microsoft siden 2002. Rammerne er gennem årene blevet forældede. For nogle år siden begyndte de derfor at udvikle .NET Core (også kaldet .NET 5).

Nedenfor lister vi nogle større ændringer gennem overgangen til .NET Core:

  • Cross-platform – En af de største nyheder er at .NET Core er en cross-platform (Windows, Linux og MacOS). Dette er en mere moderne måde at arbejde med udviklingen af ​​forskellige operativsystemer på. Dette lover godt for udviklingen af ​​nye applikationer.
  • Lanceringsplan – Den nye ramme har en hurtigere lanceringsplan og nye versioner udgives i november hvert år. Opdateringer af den gamle ramme vil ophøre på sigt.
  • Open source – Udviklingen af ​​platformen er drevet af .NET Foundation. Organisationen er non-profit og blev startet af Microsoft for at inkludere .NET-fællesskabet i den fremtidige udvikling.
  • Bedre ydeevne – Stor ydeevneforbedring på 30-50 %, primært gennem lagereffektivitet.

Som altid med teknologiopgraderinger er det lige nu en overgangsfase fra .NET Framework til det nye framework. Da .Net Framework er forældet teknologi, som ikke vil fortsætte med at blive udviklet, betyder det at systemerne i sidste ende skal udskiftes. Umbraco er et af markedets første CMS til at foretage dette skift til .NET Core og er med Umbraco 9 på forkant med fremtidig udvikling.

Er du interesseret i at vide mere om dette? Kontakt os!