Umbraco og blokliste – En udviklers oplevelse

Umbraco CMS har mange fordele der gør det til et af de bedste CMS på markedet. På det seneste har jeg brugt “blokliste” som er en ny og brugbar funktion der hjælper med at styre komponenter.

Nemmere udvikling efter brug af blokliste

Blokliste er en måde at håndtere flere komponenter/blokke i en og samme liste. Det gør arbejdet lettere da man i stedet for at bygge blok for blok kan skabe strukturer i større skala gennem forskellige bloklister. Dette gøres gennem den mest vitale funktion “tilgængelige blokke”. I hver blokliste lægger du dine blokke hvor hver blok er et element hvor du igen kan tilføje indhold. Dette giver dig mulighed for i stedet at bygge bulk ind hvilket letter processer ved udvikling af større hjemmesider. Ud over denne enkelhed er grænsefladen og hver blok mere elastisk end den var før.

Med udvidelserne kan vi også specialisere indhold med forskellige komponenter. Førhen fungerede det anderledes fordi man skulle bruge makroer. Nu bruger du mindre tid på det i stedet da du i stedet kan oprette lister.

Du kan også med den nye funktion bruge et billede til dine blokke. På grund af disse thumbnails bliver det visuelt meget nemmere at skelne mellem de forskellige blokke du bygger i din blokeringsliste. I stedet for at læse titlen på blokken bruger du nu disse thumbnails for en bedre forståelse.

Positive ting med “Blokeringsliste”

  • Lettere at håndtere blokke.
  • Miniaturebilleder for visuelt lettere arbejde i løs vægt.
  • Hurtigere at få egenskaber på grund af datamodellen.
  • Lettere at tilføje/fjerne blokke.

Jeg er meget glad for at Umbaco har implementeret denne funktionalitet og jeg håber de vil fortsætte med flere opgraderinger for at gøre vores liv bedre!

Har du flere spørgsmål om Umbraco? Kontakt os!