Google Analytics Universal udløber i juli 2023 – her er de andre muligheder

Den 16 marts udgav Google nyheden om at Google Analytics (GA3) stopper med at virke og dermed forsvinder helt fra 1 juli 2023. Afløseren er Google Analytics 4 (GA4) som blev rullet ud i løbet af sidste del af 2020. Gavmild som Google er, er der stadig mulighed for at få adgang til historiske data op til seks måneder efter denne dato. Herefter forsvinder ejendommen helt.

Dette er en stor ændring for alle hjemmesider og webmastere der bruger Google Analytics Universal i dag.

Nyheden er nået ud til mange, men vi forstår, at den kan opfattes som forvirrende og forstyrrende. De mest almindelige spørgsmål vi er blevet stillet er: Hvad sker der med indsamlede data? Hvis vi har konverteringssporing i dag vil vi så være i stand til at flytte over det?

Fordele ved GA4

Det mest almindelige er at du kan få omtrent samme grunddata som i det gamle Google Analytics i det nye GA4 men med bedre indsigt og rapporteringsmuligheder. Der er tilføjet nye funktioner så du som hjemmesideejer kan få bedre mulighed for måling og sporing.

Selvom fordelene opvejer ulemperne kan det være værd at tænke over dette en ekstra gang.

Vi har i nogen tid nu været godt forberedt på dette og har nøje undersøgt de andre tilgængelige alternativer.

Vent ikke for længe med at skifte til det rigtige analyseværktøj

De alternativer der findes i dag er mange og kan til en vis grad tilpasses din virksomheds behov alt efter ønsker og tekniske implementeringer. Selvom det skal være nemt at bruge til at træffe gode beslutninger skal værktøjet også være omkostningseffektivt og moderne.

Uanset om valget havner på Google Analytics 4, Matomo eller et andet analyseværktøj kan du føle dig tryg og rolig ved at kontakte os for opsætning og implementering. Jo tidligere der ændres på det rigtige værktøj jo hurtigere kan værktøjet bruges til din fordel.

Awaves digitale marketingteam har bred ekspertise inden for forskellige analyseværktøjer til måling og sporing og de svarer gerne på dine spørgsmål. Kontakt os i dag for at booke rådgivning eller konsultation om valg af analyseværktøj.