Webdesign software – hvad har du virkelig brug for?

I vores daglige arbejde bruger vi flere programmer til at bygge interfaces og webdesign. Nogle programmer er perfekte til redigering af rastergrafik, andre er bedst til vektorgrafik. Så har vi måske de vigtigste, dem der er mere fokuserede på at bygge grænseflader og skabe designsystemer. Jeg vil fortælle dig kort om dem i dette indlæg.

Figma – Sandsynligvis den bedste løsning til at bygge grænseflader og klikbare komponenter. Design og komponenter er samlet ét sted, så det er super nemt at håndtere. Du kan arbejde direkte fra din browser, og du behøver ikke at installere en desktop-app. Det giver dig mulighed for at arbejde i et team på et projekt på samme tid. Der er også muligheder for at dele et design med kunder og at levere design til udviklere. Det er også nemt at arbejde med komponenter og at skabe komplicerede designsystemer.

Adobe Photoshop – Det bedste værktøj til redigering af rastergrafik, til farvekorrektion til billeder og illustrationer.

Adobe Illustrator – Et værktøj til at arbejde med vektorgrafik. Nem at oprette og redigere SVG-ikoner og -illustrationer. Vi bruger også Adobe Illustrator til at lave og forberede skabeloner til udskrivning.

Dette er de mest almindelige programmer, vi bruger på Awave til at skabe et design. Der er også flere online-tjenester, som vi bruger fra tid til anden, men dette er et emne til næste blogindlæg.

Har du brug for hjælp til webdesign? Kontakt os!